ПЛАЖОВЕ В СИНЕМОРЕЦ

Синеморец – уникален и красив, съчетал в себе си горите на Странджа, устието на р. Велека и още няколко безумно красиви плажа.

 

Плажът на устието на река Велека (Северният плаж)
Факт е че няма клип или тв спот от красотите на България, който да не включва в себе си изглед от устието на река Велека – един от безспорно най-красивите плажове в света.
Той е разположен в защитената зона: устието на река велека на 0.5км от село Синеморец. Стига се пеш, с кола и колело. Тук могат да се срещнат редки растителни видове като пясъчната лилия.
Плажа по самото си естество е много труден за “опитомяване”, поради това тук трудно би могъл концесионер да натрупа завидно количество чадъри, от които да не успяваш дори да зърнеш морето. Самата ивица се мести в зависимост от вълните, височината на ивицата и ширината се сменят динамично поне 6-7 пъти в сезон. Към сезон 2017-2018 има няколко съвсем деликатни заведения [корабен стил :)] с домашна лимонада и мохито. Обидно малко чадъри (за български плаж) и то разположени така, че нямаш никаква възможност, както на другите плажове, да чувстваш до себе си дишането на още 5-6 семейства, двойки, дечица и т.н. Схванахте идеята ?

Централния плаж на Синеморец- (Бутамята)

Предлага морски спортове, масажи и всякакъв род подобни плажни удоволствия. Плажът е охраняем има чадъри и заведения.

Централният плаж има паркинг и четири заведения предлагащи храна и напитки. От страната на рекичката вливаща се в морето се намира чудесен парк с маси за пикник под дебели вековни букове.

Липите
Романтичен, предимно за двойки, които търсят тишина, спокойствие и романтиka.

Това е един от малкото плажове в България запазили се девствени. До него се стига предимно пеш, разположен е на 1,5км. от Синеморец.

Плажът е неохраняем, няма чадъри и заведения, капанчета и досадни тълпи курортисти.

Силистар
Доста предпочитан от някои. Някога беше по-цивилизованата версия на Липите, но днес вече не е така. Тук ще замълчим…

Call Now Button